Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

YÜREĞİR BELEDİYESİ SARIÇAM DERESİ’Nİ TEMİZLEDİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ SARIÇAM DERESİ’Nİ TEMİZLEDİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ SARIÇAM DERESİ’Nİ TEMİZLEDİ

YÜREGIR BELEDIYESI SARIÇAM DERESI’NI TEMIZLEDI

Yüregir Belediyesi, çevreye kötü koku yayan ve görüntü kirliligi olusturan Sariçam Deresi’ni bastan asagi bir kez daha temizledi. Derenin köklü bir çözüme kavusmasi gerektigini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir “Kötü koku ve olusan görüntü kirliligi Sariçam Deresi etrafinda yasam süren insanlarimizin sagligini da olumsuz etkiliyor” dedi.

Yüregir Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri rutin temizlik çalismalarinin yani sira hafta sonu Ulubatli Hasan, Mutlu, Kiremithane, Çamlibel, Sehit Erkut Akbay, Dadaloglu, Dervisler, Atakent, Sariçam ve Özgür mahalleleri boyunca Sariçam Deresi’ni bastan asagi temizledi.

Mahalle sakinlerinden gelen talepler dogrultusunda temizlik ekiplerini Sariçam Deresi’ne yönlendirdiklerini belirten Baskan Kocaispir, “Maalesef burasi ciddi bir sorun. Ne kadar temizlerseniz temizleyin zamanla tekrar eski haline dönüyor. Buranin köklü bir çözüme kavusmasinin bilincindeyiz. Daha önce Sariçam Deresi’ni görev alanimizda olmamasina ragmen olusabilecek taskinlarin da önüne geçmek amaciyla bir kaç kez temizledik. Kötü koku ve olusan görüntü kirliligi burada yasam süren insanlarimizin sagligini da olumsuz etkiliyor.

Ekiplerimiz daha temiz, daha yasanabilir bir Yüregir için yogun bir çalisma yapiyor. Yüregir Adana'nin merkezinde misafirlerimizle birlikte yaklasik 560 bin nüfusuyla ikinci büyük ilçe. 107 mahallemiz, 5 bin 690 sokagimiz var. Sorumlulugumuzun büyüklügünün farkindayiz ve bu bilinçle hareket ediyoruz.

Vatandaslarimizin sagligi ve huzuru için var gücü ile çalisarak ilçe genelinde hem günlük yaklasik 360 ton çöpü temizleyen hem de bu tür seferberlikler ile sorunlari çözüme kavusturma gayreti gösteren ekiplerimizi cani gönülden tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Yapilan çalismalardan dolayi memnuniyetlerini ifade eden mahalle sakinleri ise Baskan Kocaispir ve ekibine tesekkür etti.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli